Monday, 22 July 2013

Jamuan akhir tahun style " First Year Degree."

it's been a while isn't it since the last post? Being buzy with hectic weeks, exams , language support programs n bla bla..

nothing much to say . Alhamdulillah, i'm done with my first year as a degree student
and fnally yeahhh! Its time for HOLIDAY ! *Sila baca dengan nada excited*. Tapi ...... it started to feel bored when you had nothing to do at home. Kerja pun takdak, sangat tak produktif life aku buat masa ni okehhh. And of course, kalau dah bosan tahp giga, mega , tera bagai. apa lagi.....jeng jeng jeng, muncul la aku kat blog ni. *ahaks*

Tup, tap, tup, tap..dah habis setahun belajar. ohmyyyy ! seriously ! So,  dapatlah dikonklusikan di sini bahawasanya....Degree ni taklah se"rileks" yang disangka, serious tercungap-cungap buat esaimen sana-sini, bersengkang mata siang malam. kekadang rasa macam zombie pun ada. eyebag pon dah naik sekilo, amboihh over ! yang pasti, caffeine dh jd minuman ruji.ha, stress tu takpayah nak cakap la, kekadang rasa nak hantuk kepala kt dinding *dush, dush, dush *. paling perit, dah nak final pun, esaimen ada lagi. apahal ?? emo dah pulak kan, tetibe. okeh, ni sume negatives thinking. Sila ambil tong sampah dan BUANG ! 

What should u do is  please look at the bright side..on the positive thinking :) eh jap ! aku degree 3 tahun ke 4 tahun ekk ? lol. ah,tak kira lah 3 tawn ke , 4 tawn ...tapi 3, 4 tawn ni bukanlah jangka masa yang panjang . grab the chances as much as you can. And yess, being a degree student is superb awesomeee okeh !  melainkan subjek kalkulus yang macam  aaaa ! aaaa ! aaa !  *sebut je pun rse nak meroyan. so, please doakan saya lulus ;)

ohoi, intro kemaen. td cakap "nothing much to say"..tp, berjela2 dah taip ni. maka, ayuhlah wahai  semua, kembali ke pangkal jalan.

Maka, nak dijadikan cerita, haritu me & le classmates buat party kecil-kecilan kat KFC NILAI untuk meraikan habis final exam smbil merapatkan ukhwah, cewahhh. Disebabkan jelebu yang melanda Nilai dengan dahsyatnyer, maka tak boleh la  nak buat kat tempat terbuka.tapi macam lagi best kan , klu buat open air gituuu ? But sokay, we had so much fun & we really enjoyed the night. Everything was good ! Ayam KFC panas-panas, Pizza Pak Arab, the yummy blueberry cheese cake n lastly special cocktail made by hajar, una, mika dan bid. 

Sekian. okeh tu je nak cerita. hahaha. gambar di bawah hanya untuk kenangan dn tatapan buat kasi rindu time cuti2 ni. 












Akhir kata, majulah I-chem Tech untuk USIM !

2 comments :

Fatihah said...

selamat bercuti dan selamat berpuasa :D

Ezzaty H said...

awakkk edit gmbr last kat mane? hihi