Monday, 30 July 2012

Me as a teacher.


Yeah, today is Monday and mostly everyone hate it. especially during in school time. i always wondering why Monday will come after Sunday.and why friday is so far from Monday. can we just skip to Saturday please.hoho.No Monday, no School , no assembly, no class ! dasar pemaleh punya orang. 

Fuh.fuh. penat .*lap peluh kat dahi. 3 hours class KAFA non stop petang tadi.. .So, hari ni aku buat kelas #OMJ dengan borang #OMR. Ingat Astro je ada Oh My English. ..aku pun ada. 

okeh, #OMJ stand for Oh Micheal Jackson. eh, bukan, bukan ! #Oh My Jawi. dan #OMR stands for Oh My Rasulullah . hewhew.

Entah apa yang membuatkan aku masih bertahan dalam bidang ajar-mengajar ni, even tade minat pun.
Takpelah, timba jelah pengalaman selagi boleh. 



Saturday, 28 July 2012

Kaunterophobia. hewhew

Sila jangan translate jenis fobia yang dinyatakan dekat atas tuh. . TIADA MAKSUD. 

I guess i'm having this type of phobia, KAUNTEROPHOBIA.  Tak kira lah kaunter jenis ape pun, mesti aku seram sejuk, berdebar debar, terketaq-ketaq dsb . Especially kaunter dekat bank.And yesterday, dad let me settle the payment at the bank by myself. OMG, kenapa bank ada kaunter? *boleh ke tanya macam ni.

Dengan lafaz bismillah, aku pun melangkah masuk ke dalam Maybank. Dalam hati terfikir. bank-in jelah guna mesin. Tapi, baru teringat ada RM 1 di hujung amaun yang nak kena bayar tu. Rasanyer, mesin tak terima seringgit. oh, tidak ! kena jugak guna kaunter. T_T. Bukan tak pernah berurusan dengan bank, tapi tak familiar. Yelah , bukan selalu masuk bank. Selalunyer , guna  mesin ATM je. 

masuk bank, Isi slip payment, ambil no giliran, naik tingkat ats pergi kaunter.  Time tunggu no giliran, ahhh berdebar je jantung ni. Aku pun tak paham kenapa nak kena seram sejuk bagai tengok kaunter. Tapi memang time tu tangan aku memang sejuk. Maybe sebab air-cond. errr.maybe laaa.  lepas tu SETTLE within 15 minutes.

Next destination, bank again T_T. BSN pulakkk dah. Tetiba dalam bank takde orang langsung. Yang ada hanya lah pegawai-pegawai bank dan aku, pengguna bank. ohhh,lagi lah laju jantung den ni aiii. dalam otak fikir, apa nak buat ni ? apa nak buat ni ? and then, aku terus je pergi kaunter mintak nak beli no pin PTPTN. Tetiba akak tu cakap "sila ambil nombor". Erkkk, lupa pulak ada prosedur. mentang-mentang tak ada orang langsung, sesuka hati je nak serbu kaunter mana-mana. 

Disebabkan takde orang, lima minit je dah settle . kenapalah benda sesenang ni pun aku nak  berdebar laju-laju. Kalau tak try buat sendiri, sampai bila pun akan depends dekat orang lain, kan ? yang penting atasi segala kerisauan dan ketakutan. 


So, i guess i'm having this phobia bukan sebab fobia but i'm afraid to try something new, something i'm not familiar with ! 

moral of the strory : DON'T BE AFRAID TO TRY SOMETHING YOU'RE NOT FAMILIAR WITH, adibah :)

Selamat Hari Jadi.

Assalamualaikum!

 Hari ni 8 Ramadhan bersamaan 28 JULAI. . So, today is my cousin's birthday yang ke-19 ! *JOM NYANYI LAGU BIRTHDAY*


Uhibbukafillah, Azim. Semoga panjang umur :)
Jumpa raya nanti dekat rumah mek. .

your cousin,
Adibah Faizah



Friday, 27 July 2012

Nak balik Kelantan ?

 Assalamualaikum. .

*Nak masuk mood raya jap ea..
Setelah berbincang sekeluarga dengan masing2 pegang kalendar dekat tangan . .nampaknyer raya tahun ni dekat N. Sembilan. sobsosb. Baru 6 hari puasa dah bincang pasal nak raya mana plak kan. eh, haruslaaa. Suami isteri mesti paham benda ni. yelah, takkan nak raya dekat satu kampung je. Kenalah adil dan saksama. Eh, ni bukan antara guwe sama suami guwe yang mikirin nak kena raya mana. Ini antara mak bapak guwe dong. 

Sebab dah lama sangat tak raya dekat NS. so , tahun ni kenalah raya dekat sini. 
Bagus jugak. Boleh pergi rumah Nek Yem, and then serbu semua makanan jawa. Serbu rumah Cik Mas , cari rendang yang kaw2 punyer pedas.Ini  adalah kerana selalunyer dekat Klntan, tak jumpa semua benda ni. . T_T. 

Since nenek n atuk dekat NS ni dah lama meninggal maka jarang raya dekat sini. .Dan aku  hanya ada seorang nenek dkt pantai timurr. .nun jauh di sana.

Here she is. . . 


This is my grandma who i call "mek"...Dalam bahasa Kelantan, tak silap "mek" tu mak, tapi takpelah. dah terbese. . panggil ajelahhh.I adore her very much. Mek isteri yang solehah, cantik dan bergaya. *lebih kurang macam doodle tu.hewhew.  Dulu, dia sorang usahawanita yang berjaya. Dekat Pasir Puteh, semua orang kenal dia. eh, yeke? sesuka hati je :P

Now, she in Mecca to perform UMRAH.Setiap tahun, mek akan pose dekat sana.Aishh, bila pulak aku nak jejak kaki dekat sana T_T.  Mek balik Malaysia raya ke -5 nanti. So, my family akn balik sana pda hari raya yang ke-3. ah lambatnyer ! 

Bukan senang dapat balik Kelantan, setahun hanya sekali.Hmmm, just like aidilftri. Thats why i'm so excited :)

Semoga Mek balik Malaysia dengan selamat :)

*OK SILA BALIK KE MOOD RAMADHAN. LAMBEK LAGI HAA NAK RAYOOO. .

Thursday, 26 July 2012

Giveaway dari MAMA-ILOVEU.BLOGSPOT.COM

Assalamualaikum .  .




Tarikh tutup : 12 OGOS 2012

Jom jemput join, kalau bukan rezeki saya, mungkin rezeki anda :)

*nampak iklan " saya nak kurus" dekat blog Mama. . oh, terasa yang di sini. . 

Giveaway : Saya or Awak yang Bertuah ?

Hai semua !
This is my first GA. . .*tettt.ok tipu. haha. this not mine. but HER,  Shida Shahidah. .Sori yer Cda :D


TARIKH TUTUP : BELUM DITENTUKAN LAGI :) moh cepat2 join !
Syarat2 ? Semestinya superb simple jer . .

TAG :
YANA :)

Segmen " Saya nak Angpau Ramadhan ! " by Qaleshya Umairah

Assalamualikummmm. 

Yeah, kembali ke mood untuk bersegmen :)
Since dah makin besar ni makin susah nak dapat duit raya, jom lah kita join segmen ni :)


Tag :



Wednesday, 25 July 2012

Wordless Wednesday #5 (doodling)


Assalamualaikum. . 

terimalah hasil "sumbang" karya den . .


Poie = pergi ( dalam bahaso nogori )

jom2 temankan pak imam :)


Monday, 23 July 2012

Early Marriage ( 16 y/o vs 14 y/o)

Assalamualaikum. .


Rasulullah saw bersabda : "Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda, maka menangislah syaitan. Dan ia ( syaitan ) mengeluh, "Aduh, celaka aku, agamanya telah dipelihara dari godaanku." -HR. Ibnu' Addi-

Punyalah tak sabar, bagi salam terus tepek video. 
Tetiba dekat Facebook , terjumpa video ni. Bukan apa aku terkejut tengok tajuk dia . Ah, muda nyer diorang ni. .membuatkan aku terasa diri dah tua sangat plaq. Bila kahwin muda ni makin jadi trend, aku rasa macam aku ni andartu di usia 19 tahun pulak. oh. sedih. T_T

Cute taw tengok diorang ni. Ah, aku ni asal kahwin muda je semua nak cakap comel. Yang orang2 tua kahwin tu tanak plaq tengok . 

Even, there are many positives and negatives comments in the YouTube.Ajal maut  jodoh tu semua di tangan Allah. Ramai yang butthurt jugak tengok video ni. Tapi nak buat macam mana, manusia memang tak pernah berhenti bercakap. Biarkan jelah golongan2 ni.Orang dirikan masjid pun kena judge . sedih betul . Jodoh tu hak Allah, tak perlu nak dipertikaikan . 

Ok lah kan kahwin muda. Kalau diorang tengah berdating kat taman bunga and then JAIS datang nak tangkap.Boleh cakap "eh , guys kitorang dah kahwin" hewhew. Daripada kena tangkap basah. krik krik krik. .Better lah tu  . .dah halal.

Tapi aku teringat time belajar kat sekolah dulu, rasanyer ikut mazhab syafie boleh berkahwin bila lelaki umur 18 tahun and perempuan berumur 16 tahun and above. Anyone? explanation please?
Apeapepun.

MAY ALLAH BLESS THEIR MARRIAGE :)

p/s : aku degree lagi 4 tahun . sobsob . ah lamenyer nak grad. 
p/ss : ada lagu fevret (Safe n sound) dlm vid ni. suka !




Hijrah Hati- Al-Mathurat

Assalamualaikum ..

Alhamdulillah Ya Allah, for still giving me an opportunity to breath. what a beautiful morning today. Hearing to the chirp of birds,breath the fresh air. 

Suddenly after sahur, I remembered to read Al-mathurat. I feel so sad that I cannot Istiqamah to read it though i started to know it since in high school . how worse i am.During the school before,maybe it felt like a forced.But, there is goodness for us.  i miss school already . I miss to recite it in jamaah.Ramadhan last year was my first Ramadhan as a university students. And know what? There, I started to realise no more people to force you to go perform Tarawih, force you to read mathurat and whatsoever. So, what happen to me.Terawih  lompong-lompong, Al-Ma'thurat pun entah ke mana. Eventhough, there were still friends yang ajak-ajak ke arah kebaikan ni. Tapi kalau iman tak kuat, susah jugak nak dengar orang nasihat ni. Huh, like me ..  Maybe my Iman still not tough that time .



In second semester,I still remember someone said to me "Eh, jarang nampak kau baca quran".Backthen, i realised how far I am from Allah. Perjalanan terlalu baru dan jauh bagiku, sampaikan aku terlalai di tengah jalan. 

This Ramadhan , insyaAllah i determined to istiqamah in reading Mathurat and also to khatam al-quran. Maybe , reciting this Al-Mathurat just only small practices rather than reciting Al-Quran. But InsyaAllah, by recite al-Mathurat ..tmaybe can help us in Akhirat later.Apa guna kalu tahu seuatu,tapi tak amalkan, kan ?

KELEBIHAN AL-MATHURAT

apa kelebihan AL MATHURAT?

1. Tidak dihampiri syaitan
2. Rumah dan keluarganya terselemat dari perkara yang tidak diingini.
3. Allah mencukupkannya apa yang sangat diperlukan dari urusan dunia dan akhirat.
4. Orang yang membacanya kemudian dia mati pada hari atau malam tersebut maka Allah akan menjamin untuknya syurga.
5. Selamat dari segala sesuatu.
6. Allah menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya.
7. Allah berhak untuk meredhainya
8. Tidak ada sesuatu yang mendatangkan mudarat ke atasnya.
9. Terhindar daripada syirik.
10. Selamat dari bisa atau sengatan semua makhluk yang beracun.
11. Dimudahkan menyelesaikan hutang-hutang.
12. Berhak untuk mendapat syafaat pada hari kiamat.
13. Sesiapa yang membaca di waktu pagi,akan dipelihara oleh allah hingga ke waktu petang.Dan sesiapa yang membacanya di waktu petang akan dipelihara hingga ke waktu pagi.
14.Mengamalkannya umpama mengamalkan Sunnah Rasulullah dari sudut zikir dan berdoa, dan berbagai lagi kelebihan.
lebih info baca SINI

p/s : #oh my english. Broken habiss :(  bajet omputih lebih.
p/ss : Selamat Berpuasa dan selamat beramal :)

Sunday, 22 July 2012

Vlogger femes amos .

Assalamualaikumm..

Hanya mahu menge -post 3 video about Ramadhan .

First. Om nom nom nom.( dont sure whats the meaning) . Macam bunyi tengah makan jer. Better tengok lepas berbuka, nanti tergoda dengan Maggi dia. haha. He's back with his new video. Banyak pengajaran bagi yang bercinta mahupun yang berpuasa :)


Second. A person who has a same name with me. Ahaks *Muka Bangga *. Her english is really superb superb  fluent. . Ah, so envy. 


Third. From a friend of mine.Special for Ramadhan :) Mengenang kembali zaman puasa yang yang yok. erk, betul ke aku sebut ni?  hewhew


Daaaaa...enjoy all the videosss on this Superb sunday ! 

notakaki : tengok video yang berapa minit pon jadi lama dek kelembapan berukband yang mengalahkan tapir. huh.

Friday, 20 July 2012

PUASA RAMADHAN -rukun islam ke-3

Assalamualaikum. .ya habibi , ya maulana.

Nampaknya seperti esok kita semua akan mula  berpuasa . .Tapi yang herannya kenapa malam semalam aku tak dengar pengumuman puasa ekk? ataupun aku yang tak perasan ? ataupun malam ni? eh. takpelah abaikan.Yang penting malam ni kita semua akan mula berterawih . Rindu sangat dengan terawih. .


Bila sebut Ramadhan , kita akan ingat kurma yusuf taiyoob, moreh, sahur, air sirap ,bazar ramadhan,  murtabak, ayam golek dan. . eh apsal sume makanan pulak  ni?
Ok. taklah. Sebenarnya bila sebut Ramadhan semua orang akan  mula rasa untuk  berebut pahala dalam bulan yang barakah ni. Maka, bersama-sama lah kita meningkatkan ibadah dalam   meraih pahala di bulan Ramadhan ni. 

Syukur Alhamdulillah, jika panjang umur.InsyaAllah,  Esok kita akan dipertemukan sekali lagi dengan buah hati kita iaitu Ramadhan Kareem. Tralalala, excited ! Setelah 6 tahun, kini aku buat come back ...hari first puasa dekat rumah. Maka, esok pagi bersahur bersama-sama keluarga tercinta :). Al-maklumlah budak skolah asrama. 

Eh, nak puasa tu jangan lupa niat.nah, setepek. !


Selamat Berpuasa ! Semoga Ramadhan kali ni membawa seribu kebaikan :)
INGAT ! Tingkatkan IBADAH, kurangkan aktiviti TAK BERFAEDAH.-pesanan penaja_


notakaki : First time try doodle guna paint sai tool . jangan kutuk. dosa taw. haha

Wednesday, 18 July 2012

Wordless Wednesday #4

Praktis jawi sat naaaa.  :)




Tuesday, 17 July 2012

Pelangi muncul setelah hujan *DEGREE*

Assalamualaikum...Selamat Pagi ebelibadi  *nah pelempang*  .pelat semacam je..

Ternyata kali ini bukan lagi mimpi, bukan juga angan-angan. Tapi kini ianya terbentang di hadapan mata. Seusai sahaja menunaikan solat. Alhamdulillah dengan hanya sekali klik , aku terus waaa menjerit keriangan  ..* menari gelek-gelek* sambil report dekat ibu dapat bukak web tu.

Tidak sia sia penantian aku dari pukul 12 tengahari semalam. Malangnya USIM sangat lah melatih aku erti kesabaran sampaikan pukul 12 tengah malam baru lah aku boleh bukak web tu. *ulang suara* dari pukul 12 tengah hari sampai 12 tengah malm. 

Satu hari aku menanti dan terus menati. ohh. sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan jiwa dan raga setelah di troll tanggal 13 JULAI hri tu.. Jiwa lara terus diseksa setelah diminta untuk menunggu sehingga 16 JULAI . Malangnya, kami diminta lagi untuk bersabar sehinggakan pukul 4 petang, barulah ada beberapa hamba ALLAH yang bertuah dapat menerobos ke dalam laman web tu. Itupun setelah duapulohempatribulimaratus kali refresh.

credit : TAIKO TTS 9. ahaks. 

Tapi apalah sangat dengan penantian tu, jika dibandingkan dengan rezeki yang ALLAH telah limpahkan kepada kami semua warga EX-TAMHIDI@ASASI USIM ni.Sesungguhnya aku dan rakan-rakan masih diberi peluang berada di TAMAN ILMU USIM ini. Hanya satu kalimah yang mampu dituturkan. ALHAMDULILLAH. :D

maka, tanggal 16 JULAI. dengan rasminya saya telah menerima lamaran sebagai pelajar  mahasisiwi IJAZAH SARJANA MUDA SAINS DENGAN KEPUJIAN ( TEKNOLOGI KIMIA INDUSTRI ).


Sesungguhnya kata-kata itu DOA.Everytime people ask me what course are you apply for ? And i just simpy said. "INDUSTRIAL CHEMISTRY". sebabnyer malas nak jawab pilihan yang lain. Tup tap tup tap. Betul-betul dapat course ni. 


Siapa tahu, subjek kimia yang dulunya waktu sekolah aku akan menangis setiap kali buat latihan akhirnya kini menjadi pendampingku.BUT PERHAPS YOU HATE A THING AND IT IS GOOD FOR YOU, AND PERHAPS YOU LOVE A THING,  AND IT IS BAD FOR YOU, AND ALLAH KNOWS, WHILE YOU KNOW NOT.

Although they plan, Allah also plans, And Allah is the best of planners
Surah al-Anfal  : 30 


notakaki :ohh. berjela aku tulis padahal nak ngtaw course apa je. =="



Sunday, 15 July 2012

Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah



TARIKH TAMAT BELUM DITENTUKAN LAGI

TAG :

Lucky draw by yuyue and khaushar


Lagi 5 hari je nak tutup (20/7/2012) . Tapi apa aku kesah.*kening-kening*. .Aku nak join jugak  :). HIHI

TAG :


NOTAKAKI : tapi selalu kalau ada lucky draw. aku jarang bertuah . hewhew. 


Saturday, 14 July 2012

Rombongan Meminang delay oii.


Assalamualaikum semua.

I guess today is a happy day .maybeee
Mane taknyer. Hari ni sana sini duk bercerita pasal UPU. 
And Mostly semua dapat Uni yang diorang nak. Course ? Haruslahh. sumenyer superb2 belaka. Siap ada yang aku tak pernah dengar lagi.
But me? 






Seeeee !! mane tak sakit jantung dibuatnyer.
Ceit. podah! usim habaq hari tu tawaran course untuk degree keluar 13 JULAI. tetiba delay pulak .
Rupa-rupa nyer hari ni hanya dibuka untuk pelajar baru.
So,Facebook penuh dengan rasa ketidak puas hatian . Everyone talk about Troll and wahatsoever yang berkaitan dengannya.
Sakit pulak hati kita ni.SYANA dah siap menangis call pagi-pagi.

MAKA
Hanya mampu terus bersabar dan  Teruskan berdoa untuk yang terbaik :)

Eh, Congratzz untuk yang dapat masuk Uni tu. welcome to University life :) share lah korang dapat Universiti mana. hehe

Kami pelajar USIM berasa sangat TERTIPU hari ni. sekian.







GIVEAWAY from IRINBLOGSPOT

Assalamualaikum semua...
Yeah. kembali menjoin GA..setelah " patah hati" rombongan meminang delay semalam. cewahhh. 
So, untuk memenuhi jemputan CIK HIDAYAH...
here we go , the banner...
|
|
v

Close Date belum ditentukan lagi.

Usha2 dia punya sponsor...SF COLLECTION n SafaChocs ~ House of Chocolate (Ipoh)..
looks like the owner of GA orang Perak. *sesuka hati teka*
Rasa macam nak order choc homemade tuh and then bagi dekat semua orang :)

Adik ,abang, kakak, pak cik ,makcik jiran sebelah rumah ...sila tekan banner untuk join GA.
dalam bahasa mudah kampung saya..."DO CLICK THE BANNER " :P

Thursday, 12 July 2012

KIpas Susah Mati kopi

Assalamualaikum..
 Sekarang jam menunjukkan  pukul 8 pagi n aku masih tak tidoq-tidoq dari malam semalam.oiii sakit dah otak ni...

ok.dah semua orang diam.aku nak membebel dekat blog sendiri. post ni akan membuang masa anda.

Haih.Nilah penangannya kalau pekena kopi tengah-tengah malam.
Bukan niatku tanak tido wahai mata.
Tapi nampaknya kopi menjadi penghalang untuk aku beradu.
eh kopi, aku bukan sesaje nak minum kau semalam.
Ni semua sebab aku malas nak buat milo.tade kena mengena?
Apa aku kesah?

So, what is happening now. My blog is totally changed.
Yeah, ini jugak penangan kopi Kacip fatimah semalam tu la.
Dengan rela hatinya aku menjulingkan empat mata aku duk meng-edit coding2 blogskin ni.
Only the header yang tak berubah. Sayang pulak even buruk. huh.

So, if I use your things and i'm not credit you. Please tell me okeh :)

Ikutkan hati nak letak semua kaler kuning..erk. tapi nanti korang sakit mata lagi sakit hati tengok blog aku ni nanti.
But, most girls cannot run away from pink kan.
kalau tak banyak, mesti ada terselit sikit-sikit.
yaaa, thats me.
But now , aku ada penyakit demam kuning.
Sampai termimpi-mimpi beli purse kuning.( sape baca ayat ni, jangan lupa belikan aku satu) hikhik.

Eh, korang dah try NESCAFE LIGHT LIGHT ? a delicious mix of coffee and the goodness of milk..umpphhhh uolsss, should try it :)
Tetiba jadi promoter pulak dekat sini kan.Hari tuh aku ter pergi kedai just to buy this new product .Ceh padahal memang itu pun yang dicari.yaa, i'm totally addicted .
tapi yang ni rasa more to milky taste. 
Aku lagi prefer nescafe2 yang lain.umphhh, rasa kopi dia lagi strong.

disebabkan tak boleh tidur yang melampau, aku pergi main app yang cute ni. hoho



Arghhh, sejak bila aku freehair ==".jangan tertipu.


Fine.aku minum dekat pipi. ==". Aku harap orang sebelah tu tak perasan tu muka dia.haha.  penat aku cari DP Facebook orang yang close up kat muka. 


Start ur day with smile and nescafe :)

notakaki : esok ada orang masuk meminang :) doakan kita..

Wednesday, 11 July 2012

Wordless Wednesday #3

Assalamualaikum. nah setepek . 





Hewhew. teraso eden. =="

Rain, don't go away.





 During childhood when it was raining, i'll go outside with bare foot, and  dance crazily in the rain.yaa, i really miss that moments.I love how the rain touch my skin...the relaxing sound and the smell. it feels like all problems gone away. I just love the rain especially in the night.Everything is quite except the sound of peaceful rain.

Today, was raining heavily and suddenly it makes me thinking of you.Thanks for that beautiful grey umbrella. :)



notakaki : Indahnya hujan yang turun membasahi bumi, Membawa seribu rahmat dari ILLAHI :)

Monday, 9 July 2012

Just monolog

Assalamualaikum. .
Update secara laju-laju. 

11 Days to go for Ramadhan

ok. tu je nak bagi taw.
ceit. orang lain pun boleh countdown sendiri.
Saje mengingatkan :)
The probelem is ......everytime nak update or blogwalking
mesti kena panggil pergi sekolah. 
Nak  jumpa si Aiman dan Irsyad yang bersemangat nak jumpa Rasulullah :)



Sunday, 8 July 2012

Giveaway by B to B collection

Saturday, 7 July 2012

Parents bagi "Boyfrengg" baru :)

Bismillahirrahmanirrrahim . .
Assalamualaikum ..tak jawab dosa, jawab sayang *teringat tem kecik2 kena ngorat *. uhukk, hot kan I. haha

ok. dah. plezz switch your mood from menggediksss to gangsta mood.
ehem.ehem. test suara. guwa nak story satu cite ni.cite ni tak penting pun , tanak dengar pun takpe.

Guwa tak taw la nak rasa apa sekarang. guwa rasa macam pelik, sedih pun ada. Lu orang taw tak apa yg parents guwa bagi kat wa.
guwa rasa kalau lu orang dapat, kompem la lu orang hepi gila tak hengat dunia. Mayybee la. kot ank orang kaya. len cete la beb. Lu orang pandang sebelah mata pun tak mau benda alah ni. kot laaa.wa orang bese2 je.mana mampu.

guwa ingat my parents just kidding2 kan.tnjk brochure kete bagai.  Tup tap tup tap satu petang ni. wa pun syok2 sapu laman rumah. *perlu mention untuk tnjuk kerajinan*
wa pelik la mana ibu ngan ayah tak balik-balik. Kereta, motor , basikal , kete sorong sume ada dpn rmh.Diorang kene culik ke hape.Err mane la taw kan. zaman siber ni memacam.

then, tetibe bende yang wa tepek dalam blog kat SINI dulu, parking depan rumah gua. Tapi bukan EXTREME la..yg SE 1.5 tu..extreme nmpk gangsta sikit kan.Tak sesuai untuk wa yang ayu. ceh.muntah sebaldi.


Alih2 . eh ibu ngan ayah keluar dari kereta. vad? vad? vad? "Hey uollss, cilok tang mana plaq kereta ni? " dialog over. Nak kena sepak agaknyer cakap camni.
then ibu said "nah kaklong, kete dah sampai :) "
Errr, is it mine ? i thought dah keje nanti baru dapat sebiji.Ni kes bapak wa tak kasi wa guna kete dye la ni. sayang sangat dekat kete dye tuh. 
 On that time, happy laa. Ceh, cerita bajet dah lama je. padahal baru Rabu lepas.


But now, tak happy dah T_T. why ? Mana tak nyer wa mana reti bawak kereta.Almost one year , wa tak drive after dpt lesen last year. Hbs wa lupe sume. Satu hape wa tak ingat.
Malam semalam plaq, bapak wa ajak drve. Err, wa mana pernah drive memalam. wa dah la rabun+silau. Lagi pulak that new car, kereta auto. acano nak bawak ni ?

Habis wa redah based on pngalaman drve last year. erk, pnglman la sngatt.
bapak wa ajar garang wooo. hati gangsta wa ni pun tacing.*lap air mata dkt kolar*. Sedih la macam ni, owner kete tak reti bawak. Ciss, tak macho langsung.
Dahla wa malas nak cite panjang. ceh. padahal dah berjela dah ni.Korang doa la wa cpt pick up nak bawak kete ni. Senang sikit wa nak pi dating. haha. tettttt. ok tipu.

At least, tem bulan pose ni. hopefully wa lepas nak bawak kereta sampai masjid. Sonang sikit wa nak pi terawih. :)

Lepas ni boleh la kita lepak mapley, sembang kencang pasal kereta. Haram jadah satu hape wa tataw. T_T. sadis.

NI bukan post menunjuk. tapi kalau nak menunjuk ape salhnyer. ko hado ? haha. ok.gurau je.peace :) Sesungguhnyer rezeki tu datang dari ALLAH :) eh.lupa. thanks ibu n ayah :)

k.bai. wassalam.


notakaki : Sape nak cari part-time kerja as GURU MEMANDU contact wa. 
Kriteria :- hensem dan sasa :P. 
-GURAU JE-





Friday, 6 July 2012

Tazkirah Jumaat #2

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..Salam Jumaat u'ollsss. Muah pipi kanan, muah pipi kiri. haha

sumber : muka buku.

#Renungan untuk diri sendiri. yeah, let's do it together kawan2. Mujahadah itu pahit, kerana syurga tu manis :)
Takleh nak tulis panjang2. have kelas KAFA this evening. hopefully, kelas berjalan lancar petang ni. Aku sangat la  tak bertauliah nak ajr bebudak. sobsob.

Checklist for this evening :
Recite yassin .
Arabic exercise.
tasmi' bacaan solat.

undur diri dulu..nah pantun 4 kerat.

Kalau ada sumur di ladang

Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

tetttttt. salah bagi pantun. Harap maaf.
wassalam.

Thursday, 5 July 2012

Spontaneous Thursday #3

Assalamualaikum. Alhamdulillah, masih lagi diberi peluang untuk bernafas .
Salam Nisfu Syaa'ban :D



Let's be a better person in our new chapter of our new book :)

notakaki : bestfriend tu aku tatw nk ltak ape dah. hehe.Hmm. .Semlm  termissed tngok  showdown. eh! sempat lagi.



Wordless Wednesday #3

To My Future Husband. . I'm so sorry kalau one day saya ikat tie jadi mcam no 1 tu.LOL. nanti saya belajar ea sayang. .*sila muntah*


  Just love that SKINNY TIE :D

Incik suami, I know you're somewhere out there..hopefully you're waiting for me.HAHA
please love me until your last breath ok.I will be by your side till jannah.I'll wait for you to be my IMAM.

Ape? Nak kawen ramai ? poket kasi penuh dulu. LOL
Ceh.kemaen. macam nak kawen esok je.

k.bai. tak wordless langsung dah ni.=="

Yourlovelyfuturewife, 
AdibahFaizah