Saturday, 7 September 2013

Semester Baru dengan Semangat yang Baru .

Assalamualaikum.

Happy weekend people ! Harini hari last stay dekat rumah sebab besok dah nak balik USIM. With that I'm announcing to you " I'M  A SECOND YEAR STUDENT OF INDUSTRIAL CHEMICAL TECHNOLOGY "....Yeahhh! dah jadi senior gituuu. Okeh tak perlu nak happy sangat la kan sebab semua orang tahu lagi meningkat tahun lagi tough subjek-subjek. Otak perlu diperah seboleh yang mungkin, tenaga kena kasi kerah nak siapkan esaimen. Penyakit malas pun kena cantas habis-habisan. Phewww, stuff will get tougher i guess. 




Well untuk semester 3 ni, ada 10 subjek. Kredit pun dah maximum, 21 kredit ohoiii.  Dan yang paling paling paling mendebarkan semester ni,  ada 3  LAB . Omaigaddddd ! Omaigaddd ! 
Hmmmm, but its okay (buat sedap hati).

Yang penting NO NIGHT CLASSES. That will be super duper triple YEAH ! Yelah, malam kan sesuai nak berehat, relax2 sambil siapkan tutorial, lab report, esaimen n etc. 

Apa-apapun, semoga semester ni akan menambahkan minat dan ilmu aku dalam bidang kimia .Walaupun dah nak masuk tahun kedua, aku still rasa bidang kimia ni bukanlah bidang yang aku minat sangat.  Tapi, ALLAH maha mengetahui apa yang terbaik buat aku. Ini jalan yang  yang dah cantik disusun olehNya. Maka, untuk mencantikkan lagi perjalanan ni, aku pun kenalah belajar rajin-rajin. 


Semoga kejayaan milik kita bersama, Aminnnn. 
Silalah tinggalkan kata-kata semangat di ruang komen,  kalau sudi :)



23 comments :

Sally Yatiey said...

Semoga berjaya ;) hee

Jenna Chan said...

Same here. :)

fatin aziz said...

gud luck in ur 2nd year..sya pun 2 nd year jugak skrg ni.. :)

Che Rosliza Che Mat said...

Good luck dik...belajar rajin2 tau..

adibahfaizah said...

@Sally Yatiey thanks :D

adibahfaizah said...

@fatin aziz good luck to both of us :)

adibahfaizah said...

@Che Rosliza Che Mat for sure :)

adibahfaizah said...

@Jenna Chan all the best too :D

kacang buncis said...

GOOD LUCK UNTUK PELAJARAN..tq singgah blog..ye syg :)

Nurul Farahizzati said...

good luck!! saya pun start sem baru esok :D

Miss Za said...

oit...
Wish u gudluck!! xmo malas2... buat sehabis baik..
bubye~

Rubiatul Adawiyah said...

good luck awak.. :)

S.K.A said...

ramainya dak kelas =) ape pn all the best yup..smoga dipermudahkanNya..

adibahfaizah said...

@S.K.A bdak perempuan yg rmai tu. hihihi

adibahfaizah said...

@Rubiatul Adawiyah thanks :D

adibahfaizah said...

@Miss Za oraitttt ! :)

adibahfaizah said...

@Nurul Farahizzati Ayuhlaa, kite bljr rjin2. hehe

Nurul Farahizzati said...

Amin.. moga xmalas2 mcm sebelum ni.. hehe..

Aefa Aerisya said...

gud luck! :)

Kin Naz said...

good luck, n study smart

Rozita said...

gd luck dik...untung ada subjek cuma 1@2 dan paling tinggi 3 kredit.. kami dulu sampai 4@5 subjek yang semuanya 5 kredit...huhuhu...demam nak ngabiskan 5 tahun tu...

Elie Lily said...

Elie pun baru start semester baru. Selamat berjaya kawan! :)

sha (chirp chirp) said...

all the best! :)