Sunday, 4 August 2013

Sembang Persiapan Raya

Assalamualaikum people :D Bonjour ! 

Salam 26 Ramadhan :D Macam tak percaya je tinggal lagi 3 hari nak raya, kan. Emmm emmmm sempat lagi tak kalau iolls  nk wish Happy Ramadhan Al-Mubarak. hehe. 

And Alhamdulillah , let us be grateful for this Ramadhan once again. Hope this Ramadhan will be better than before :D 

Sebenarnya aku tengah rasa frust. sebab apa ? sebab dah jarang update blog macm dulu. hmmm ..ini sume gara2 ketidakstabilan emosi yang melanda. cewahhhh ! i can't story much bout what happened, what i've been through cause sat g ada yang teremosi lebih kang. ok enough.  

So, syawal hampir menjelang tiba.n of course i've been prepared for raya. weee, sape yang tak excited nak raya kan. But still, Ramadhan adalah bulan yang terbaik , tak gituu :D

Okay, as usual the most excited part untuk persiapan raya semestinyalah baju raya kan. tapi, its NO for me this year. haha. aku pun tak tahu kenapa. Biasanya before Ramadhan dah sibuk p tempah baju bagai , tapi raya kali ni jumaat haritu baru beli .tulahh, memaseng buzy smpai tk smpt nk tmph bju raya. 

Ohooo,yg pnting fed up okeh cari bju kurung siap ni. ==" . Plus nak cari size yg sesuai susah sangat. Bukan nak ckp aku kurus ke apa. but its the fact. hahaha  *sape yang kenal aku, sila muntah* peghasaaaann kemaen !

After dah round2 smpai nak tercabut kaki, akhirnya belilah jugak bju raya. itupun sebab dh butik yang last. LOL. redha jelahkn , sebab gua dah haus dn lpar. Nak berbuka lmbat lagi. sob sob. 

And guess what , yang peliknya kali ni aku excited pulak buat kuih raya. haha. Selama ni tadelah kesah mana pasal kuih raya , buat gitu2 jelah kan. Tapi kali ni, gua siap p shopping sensorang semata beli brng nk buat kuih raya.ahaaa, feeling mak2 pulak.Shopping punyer shopping, terserempak pulak dengan schoolmates skolah rendh. kbtulan plak dy culinary student yg majoring dlm pastry, terus dapat respi kuih raya. haha. maka, wujudlah 2,3, 4 jenis kuih  hasil kegigihan aku. 


Taraaaa, the most simple kuih raya  !

Yang bestnyer, hasrat yang tak tercapai tahun lepas nk drive sndiri p terawih da tercapai ! woot woot , i'm the driver now . sape nak jalan2 , contact i okehhhh. haha.tapi ad pulak part yang tak best which is berat tak turun langsung pose2 ni. == " . Stresss taw tak memikirkan hal ni.Pasai pa pun tataw. 

Ahaaaa, yg paling paling paling paling best skali tem raya of kos lah blik kampung. Amboihhh bnyak betul paling aku. hope tahun ni boleh blk klntan . aku pn tatw pasl pe aku suke sngt  blk klntn . sebab orngnyer ker...ewah, laen mcm pulak mksdnyer. 

Yang aku sure sangat sekarang ni, post aku semakin berjela - jela. i've better off now sebelum bebelan mak nenek aku keluar . ke dh terkeluar tadi....




10 comments :

Che Rosliza Che Mat said...

rajinnya....

adibahfaizah said...

@Che Rosliza Che Mat kononnyer lah kan. hehe

ulya said...

naak rasa kuih tuw . . . hihii :P

eh , naak wet raya sekaly ! !
kuikui3 ~ :P ;)

lynndamya said...

Salam kenal, wahhhh rajin lagi haa dia wat kuih raya, sy dh kerja ni viruz malas dia punyalah hebat, kuih tunjuk je yg mampu, hahaha...
nk wish selamat hari raya boleh..hihi
(n_n)

YaNaza said...

uit uit.kuih raya..haha

adibahfaizah said...

@ulya Ulya dh bsar, mne de duit rye :P haha

adibahfaizah said...

@lynndamya sbb tgh cuti la kot, jd rjin smcm ni.heee. Happy eid too :D

adibahfaizah said...

@YaNaza haha, taklah..gmbr bju rye tu :P

Diera Tekikushika said...

rajin dia.. simple and cutelah this blog! suka! mihihi

Miss Za said...

bju raya xde taOn nie sbb mak x sempat wat...waaaa... :( ni la dugaan anak tukang jahit.
mjur ada kasut raya...penting tuh!