Thursday, 17 January 2013

Kisah Calar di langit petang : Kemalangan


Lewat petang tadi bertemankan angin sepoi-sepoi bahasa, aku memandu kereta  kuning terang tang tang itu berseorangan. Awan petang mendung, semendung hatiku. Entah. Rasa lain macam drive hari ni. Yelah. bukan selalu aku memandu. Rupa-rupanya, niat di hati nak menuju ke kampung , dihiasi  suatu tragedi yang tak berapa manis.

Memanglah tak berapa manis sebab den terlanggaq bumper kereta orang, diq non! Serius  gelabah gila .I've no idea macam mana boleh tergesel pulak. Aku berhenti tepi jalan.Fuh ! Nasib baik tak bertembung kereta depan. Kereta-kereta belakang pulak sume lelaki bermuka ganas berbadan sasa bermisai lentik , duk pakat-pakat hon kat aku sambil buat muka macam nak belasah.Sumpahhh aku macam "arghhh! apa nak buat ".Aku keseorangan. Jantung berdebar kencang memikirkan apa yang harus dilakukan.Alang-alang da nak sampai kampung.Lantas, aku decide  pergi rumah cik Mas dulu la. Then, patah balik rumah orang tu settlekan kot-kot cik mas kenal orang tu. Dalam hati aku dah agak da , mesti orang tu fikir aku langgar lari .Yelah . dah terlanggar pastu tak cakap sori, lari terus. Oh tidak bang.  Tidak. Tidak. Aku tidak sekurang ajar itu.

Last-last, abang tu follow sampai rumah cik mas.Aku sangat cuak ingat abang tu nak maki hamun ke apa ke.  aku tengok si kuning dah calar sikit.  After slow talk, nasik baik boleh settle macam tu je. Mungkin dia tengok aku comel, maka tak jadi nak ambil apa-apa tindakan.*ok tipu.Nasib baik abang tu tak baran , kalau tidak mahu aku dengan dia berkungfu tadi. . nasib baik calar sikit dan tak melibatkan nyawa. Kalau tidak, habislah lesen ku.Bila nak drive balik rumah, aku duk ligat fikir nak cakap apa dekat ayah.Tambah perasaan trauma nak drive balik. Nasib baik ayah rileks je. 

 Seriously NOOB. Haish, adibahhh, adibahhh. .
Syukur kepada Allah, tiada apa yang dahsyat berlaku.kejadian hari ini adalah pengajaran bagiku supaya lebih berhati-hati.

P/s : Calar di kereta boleh nampak, calar di hati siapa yang tahu.Hmmmmmm  =,=

6 comments :

YaNaza said...

ish ish ish budak ni ==". tu la,, cheq nak kasi hang bawak, praktis, takmau. ha, kan dah jadi lagu ni. ish3

nurasikinandilala said...

uissshhh. nasib takde apa apa.
huhu. kami pernah langgar divider kat jusco kot.-__-

adibahfaizah said...

Camana nak bwk pi sna. . dh jd lagu ni, lagi den trauma. haha

adibahfaizah said...

ala ikin, divider lain crite, tade owner. hihi...kereta ad owner dy. T_T sob sob

aNiss :):) said...

nasib baik tak teruk pun. take care taw lain kali ehh dear :DD

Sue PeLik said...

saya yang baca pun saspen awak! sib bek tak der apa2 huhuuh