Tuesday, 29 January 2013

Terapi menghilangkan stress : Berjaya Times Square.


Saturday.
Woke up early in the morning. Suddenly, zirah text " Dib, call kan prebet ". howyeahhh ! nampaknya plan nak window shopping hari ni jadi. SO, me, zirah n soleh heading to KTM NILAI without knowing where actually to go. As they said nak pergi window shopping kan, so Times Square should be the best place. Rasanyer la. .hew hew

Sampai dekat TS pon dah pukul 11 lebih, so terus brunch. .sambil-sambil brunch terasa gegaran..oh ye, roller coaster. Sebab aku tak tertahan dengar bunyi roller coaster, maka terus ajak diorang pergi floor 5 tengok2 . Sebab dah tersampai dekat depan kaunter, maka plan nak window shopping bertukar jadi bersuka-ria dalam theme park pulak. Padahal aku yang beriya tanak masok, mahal kot tiket dy.Tapi takpelah , zirah n soleh tak pernah main, so aku terajak diorang main. Padahal Wantien yang beriya nak main benda alah bgai ni, dia pulak yang tak join =,=

01
And so here we are, have fun together. 






Aku dan hazirah. kalau duduk dengan suami lagi sweet gitu, love2. HAHA

Sebab kesuntukan masa, kitorang just main 6 permainan yang advance2 dekat dalam Galaxy Station . Kalau lah banyk masa, nak aje aku pergi Fantasy Garden n maen segala permainan kanak-kanak dekat situ. Before this, aku pernah main skali tapi takmain DNA mixer sebab tutup. So , dengan semangatnya kali ni nak try lah. Lepas dah naik, weh puka giler game ni !.Sumpah tanak naik lagi. Habis DNA aku bercampur-campur, soleh n zirah pun dah pening nak muntah2.  Aku  je maintain okay. hihi

Serious , ni terapi terbaik hilang stress. Tade sape nak kisah kau jerit kuat mana pun.. Part paling klaka, Soleh jerit " makkkkk ! nak balik !! " HAHA. Bila takut jer jerit " makk". cuba lah skali skale jerit " ayahhhh " pulak , kan.


First game yang kitorang main , Ooort's Express

Only three of us. 




Roller coaster at the back. Sakit-sakit badan naik roller coaster. 



With Iqa, baru prasan pokok yang sama setahun yang lepas dekat TS.

 02 
Lepas puas main , Its time for terapi menghilangkan stress ke-2, window shopping !!! 

SHOPPING IS THE BEST PSYCHIATRIST.believe me. Cuci-cuci mata je pun boleh hilang stress. instead lepaskan stress dengan makan, lebih baik pergi shopping exercise kaki. n TS is the best place sebab besar sangat n barang-barang dia damn cheapppp ! tergugat nafsu wanita aku, aishhh !

Asalnya nak window shopping, tapi mana boleh tahan tak grab apa-apa pun, kan. Alang-alang pulak, tengah banyak sale Chinese New Year. Maka, habis segala kedai kitorang masuk. Itu pun tak habis lagi  shopping, dah nak maghrib..terpaksa balik . Thanks, Zirah n Soleh layankan aku shopping.  Kalau lah ada perkhidmatan penginapan dalam shopping mall, sudah tentu aku lah orang pertama yang menjadi pelanggan setia, berkampung dua, tiga malam. Malangnya, perkhidmatan ni takde T_T 


Over, sampai terbeli dua kasut ==" .  Nampak tak,  hormon shopping aku terlebih-lebih.
Yang beat pulak beli sebab ada sale 50 %.weeeehee. Padahal aku tak suka headphone bagai nih ==". 
Ni belom kira lagi masuk watson, beli segala bagai alah , konon jaga muka. Dusta semua ni, muka macam tu jugak ghupenyerrr.  

Tapi hamba menyesal kerana tidak membeli, skirt chiffon mustard tuhhh. Dahla sebegitu murah.  Adapun begitu, kalau shopping online, pastilah mahal yang tak terjangkau hamba membelinya. ohh, sungguh bangsawan rasanyer bahasa hamba.

BTW , aku dah spot tempat shopping terbaru, Kenanga Wholesale City. Tapi, harusla berjemaah shopping dekat sini supaya dapat harga murah. 

Akhir kata, diharapkan terapi-terapi ni dpat mengalirkan ion-ion positif dalam diri anda. Even terapi ni hilang stress, anda haruslah bersedia mental dan fizikal sebab berhabisan banyak duit.tapi apa salahnya, sekali skala :)

p/s : This place reminds me of you.So i came back to this place n tried to forget all of our problems. 

18 comments :

Azwa Mislan said...

awww,i love TS too.murah kan kalau shopping.asal celebration jak mesti sale OMG habis duit every time pegi sana. :3

shafiqah adilla said...

woot2..comei kasut.suka pink pastel tuh.hehe

Sue PeLik said...

untung laaaa boleh berjalan2 hilangkan stress. hahaha. sonol brjalan nampak? tak ajak pun :P

adibahfaizah said...

@Azwa Mislan yuppp, murah sesangat. klu hari2 pergi sna boleh lingkup . hehe

adibahfaizah said...

@shafiqah adilla kan, kan dila ? hihi. aku dh tukar taste, minat pastel pulak.

adibahfaizah said...

@Sue PeLik ksempatan yg ad jgn dilpaskn. hehe. jom lps ni, tunggu sale hri rya pulk :P hihi

Dianaa said...

memang seronok main kat Cosmo World tu. FD main kat situ dua kali ^^
dah lama tak jenjalan kat TS :(

shafiqah adilla said...

diba. oklah tu dgar cite tahun ni warna pastel dan earth colour.hewhew

Nurulee said...

Amagadd. That shoes. Loveeee it.

Cik Yaya said...

beshnyer leh main2 kt TS tuuu..yaya nak pegi tp xtau cmne nk p sane..huuuu

YaNaza said...

haha. dapat dah ke lepas tension cik diba :P. seb bek aku tak follow, kalau tak, jahanam duit aku.hahaha

aNiss :):) said...

takut masuk theme park kat ts tuu. last pergi mase form 4. muntah-muntah anis tauuu :(

adibahfaizah said...

@Nuruleehihi. thanksss :)

adibahfaizah said...

@Dianaatulahhhh, yg ni pun scnd time main.

adibahfaizah said...

@Cik Yaya eh senag jer nak pergi sna. .klu tataw boleh tnye :)

adibahfaizah said...

@YaNaza HAHA. aku kalau bab2 lepas tensen ni ..dah tak kira duit bgai =,= hehe

adibahfaizah said...

@aNiss :):) alala anis, len kali kita prgi dekat genting highlnds plak :P hehe.plih gme yg tk pening2. .

Fatihah said...

amboi,bestnya pergi berjimba :D