Friday, 20 July 2012

PUASA RAMADHAN -rukun islam ke-3

Assalamualaikum. .ya habibi , ya maulana.

Nampaknya seperti esok kita semua akan mula  berpuasa . .Tapi yang herannya kenapa malam semalam aku tak dengar pengumuman puasa ekk? ataupun aku yang tak perasan ? ataupun malam ni? eh. takpelah abaikan.Yang penting malam ni kita semua akan mula berterawih . Rindu sangat dengan terawih. .


Bila sebut Ramadhan , kita akan ingat kurma yusuf taiyoob, moreh, sahur, air sirap ,bazar ramadhan,  murtabak, ayam golek dan. . eh apsal sume makanan pulak  ni?
Ok. taklah. Sebenarnya bila sebut Ramadhan semua orang akan  mula rasa untuk  berebut pahala dalam bulan yang barakah ni. Maka, bersama-sama lah kita meningkatkan ibadah dalam   meraih pahala di bulan Ramadhan ni. 

Syukur Alhamdulillah, jika panjang umur.InsyaAllah,  Esok kita akan dipertemukan sekali lagi dengan buah hati kita iaitu Ramadhan Kareem. Tralalala, excited ! Setelah 6 tahun, kini aku buat come back ...hari first puasa dekat rumah. Maka, esok pagi bersahur bersama-sama keluarga tercinta :). Al-maklumlah budak skolah asrama. 

Eh, nak puasa tu jangan lupa niat.nah, setepek. !


Selamat Berpuasa ! Semoga Ramadhan kali ni membawa seribu kebaikan :)
INGAT ! Tingkatkan IBADAH, kurangkan aktiviti TAK BERFAEDAH.-pesanan penaja_


notakaki : First time try doodle guna paint sai tool . jangan kutuk. dosa taw. haha

6 comments :

FaFa EhA said...

selamat berpuasa dear :)

kaki bola said...

azam ramadhan: nak buka dgn bersederhana.hek. selamat gak ye.:)

Ulya said...

salam ramadhan ^^

Atiqa_Wahid said...

Salam Ramadhan... Alhamdulillah dah nak cukup sehari posa....

putryteya said...

Salam Ramadhan , adibahh . :))

ehh , teya dengar la . mugkin awak tak perasan . huhuu . dalam pukul 9 cam tu

adibahfaizah said...

teya : eh ada ea? haha. tu lah excited sangat sampai tak dengar..