Saturday, 7 July 2012

Parents bagi "Boyfrengg" baru :)

Bismillahirrahmanirrrahim . .
Assalamualaikum ..tak jawab dosa, jawab sayang *teringat tem kecik2 kena ngorat *. uhukk, hot kan I. haha

ok. dah. plezz switch your mood from menggediksss to gangsta mood.
ehem.ehem. test suara. guwa nak story satu cite ni.cite ni tak penting pun , tanak dengar pun takpe.

Guwa tak taw la nak rasa apa sekarang. guwa rasa macam pelik, sedih pun ada. Lu orang taw tak apa yg parents guwa bagi kat wa.
guwa rasa kalau lu orang dapat, kompem la lu orang hepi gila tak hengat dunia. Mayybee la. kot ank orang kaya. len cete la beb. Lu orang pandang sebelah mata pun tak mau benda alah ni. kot laaa.wa orang bese2 je.mana mampu.

guwa ingat my parents just kidding2 kan.tnjk brochure kete bagai.  Tup tap tup tap satu petang ni. wa pun syok2 sapu laman rumah. *perlu mention untuk tnjuk kerajinan*
wa pelik la mana ibu ngan ayah tak balik-balik. Kereta, motor , basikal , kete sorong sume ada dpn rmh.Diorang kene culik ke hape.Err mane la taw kan. zaman siber ni memacam.

then, tetibe bende yang wa tepek dalam blog kat SINI dulu, parking depan rumah gua. Tapi bukan EXTREME la..yg SE 1.5 tu..extreme nmpk gangsta sikit kan.Tak sesuai untuk wa yang ayu. ceh.muntah sebaldi.


Alih2 . eh ibu ngan ayah keluar dari kereta. vad? vad? vad? "Hey uollss, cilok tang mana plaq kereta ni? " dialog over. Nak kena sepak agaknyer cakap camni.
then ibu said "nah kaklong, kete dah sampai :) "
Errr, is it mine ? i thought dah keje nanti baru dapat sebiji.Ni kes bapak wa tak kasi wa guna kete dye la ni. sayang sangat dekat kete dye tuh. 
 On that time, happy laa. Ceh, cerita bajet dah lama je. padahal baru Rabu lepas.


But now, tak happy dah T_T. why ? Mana tak nyer wa mana reti bawak kereta.Almost one year , wa tak drive after dpt lesen last year. Hbs wa lupe sume. Satu hape wa tak ingat.
Malam semalam plaq, bapak wa ajak drve. Err, wa mana pernah drive memalam. wa dah la rabun+silau. Lagi pulak that new car, kereta auto. acano nak bawak ni ?

Habis wa redah based on pngalaman drve last year. erk, pnglman la sngatt.
bapak wa ajar garang wooo. hati gangsta wa ni pun tacing.*lap air mata dkt kolar*. Sedih la macam ni, owner kete tak reti bawak. Ciss, tak macho langsung.
Dahla wa malas nak cite panjang. ceh. padahal dah berjela dah ni.Korang doa la wa cpt pick up nak bawak kete ni. Senang sikit wa nak pi dating. haha. tettttt. ok tipu.

At least, tem bulan pose ni. hopefully wa lepas nak bawak kereta sampai masjid. Sonang sikit wa nak pi terawih. :)

Lepas ni boleh la kita lepak mapley, sembang kencang pasal kereta. Haram jadah satu hape wa tataw. T_T. sadis.

NI bukan post menunjuk. tapi kalau nak menunjuk ape salhnyer. ko hado ? haha. ok.gurau je.peace :) Sesungguhnyer rezeki tu datang dari ALLAH :) eh.lupa. thanks ibu n ayah :)

k.bai. wassalam.


notakaki : Sape nak cari part-time kerja as GURU MEMANDU contact wa. 
Kriteria :- hensem dan sasa :P. 
-GURAU JE-





14 comments :

kaki bola said...

Lu tak rock la. tak reti drive walau lesen dah matang. haha. untung dpt kete tapi kete AUTO tak best bro.

Ulya said...

yeayyy , dapat keta baru .

boleh bawak ulya jaln2 ni . kui3 .


eh , ulya berminat la part time job ckgu mmndu tu ,
kriteria tu perfecto ! ada sama ulya .
hensem dan sasa . haha , plus senyuman menawan dan bermata redup dan digilai wanita seluruh dunia. bila boley mula ? ? KAKAKKKA

putryteya said...

waaa , jelesnyaa . nak kete baru jugak lepas dapat lesen P nanti !

best giler .. best giler .. ! comel nye kete :P

nur iqa said...

waaa... rakan sespesies dpt keretaaa. ni tak puas hti nii,, kene amik lesen la hbis mtrik t..HAHA

LiYana said...

amboi..aku tak dapat lagi..dia dapat dulu..myvi kuning yang mai nak sangat plak tu..jeles mai kalu tahu ni~

Norain Hana Badarudin said...

wah3!!!nnt ley bwk aku jaln2..haaa..meh dtg tmpin..haha..kalo konon satu kmpus leyh ko bwk aku nek kete

Norain Hana Badarudin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Norain Hana Badarudin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Atiqa_Wahid said...

Wowwwww, dapat keta. Nanti bleh la tumpang sekaki 2 ekkk .... xD

Azwa Mislan said...

wahhh,u got a car already?! daebak ohh.abah kite pn ganas ajar memandu. *tumpang nangis jap* gerun.lol.

LiYana said...

kalu mak ayah aku bagi aku green light gi umah kau and sleep over..aku ajar kau bawak ;)

Aish SaFa said...

best giler dapat kete stepek camtu je. hoho..bak sini lah dibah. chentek nyer myvi tu. (act, pning bace guna 'wa2' ni

Liza Razak said...

wahhh..bestnye dapat kereta.kena cepat2 belajar bwk kereta ni :)

Liza Razak said...
This comment has been removed by the author.