Tuesday, 17 July 2012

Pelangi muncul setelah hujan *DEGREE*

Assalamualaikum...Selamat Pagi ebelibadi  *nah pelempang*  .pelat semacam je..

Ternyata kali ini bukan lagi mimpi, bukan juga angan-angan. Tapi kini ianya terbentang di hadapan mata. Seusai sahaja menunaikan solat. Alhamdulillah dengan hanya sekali klik , aku terus waaa menjerit keriangan  ..* menari gelek-gelek* sambil report dekat ibu dapat bukak web tu.

Tidak sia sia penantian aku dari pukul 12 tengahari semalam. Malangnya USIM sangat lah melatih aku erti kesabaran sampaikan pukul 12 tengah malam baru lah aku boleh bukak web tu. *ulang suara* dari pukul 12 tengah hari sampai 12 tengah malm. 

Satu hari aku menanti dan terus menati. ohh. sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan jiwa dan raga setelah di troll tanggal 13 JULAI hri tu.. Jiwa lara terus diseksa setelah diminta untuk menunggu sehingga 16 JULAI . Malangnya, kami diminta lagi untuk bersabar sehinggakan pukul 4 petang, barulah ada beberapa hamba ALLAH yang bertuah dapat menerobos ke dalam laman web tu. Itupun setelah duapulohempatribulimaratus kali refresh.

credit : TAIKO TTS 9. ahaks. 

Tapi apalah sangat dengan penantian tu, jika dibandingkan dengan rezeki yang ALLAH telah limpahkan kepada kami semua warga EX-TAMHIDI@ASASI USIM ni.Sesungguhnya aku dan rakan-rakan masih diberi peluang berada di TAMAN ILMU USIM ini. Hanya satu kalimah yang mampu dituturkan. ALHAMDULILLAH. :D

maka, tanggal 16 JULAI. dengan rasminya saya telah menerima lamaran sebagai pelajar  mahasisiwi IJAZAH SARJANA MUDA SAINS DENGAN KEPUJIAN ( TEKNOLOGI KIMIA INDUSTRI ).


Sesungguhnya kata-kata itu DOA.Everytime people ask me what course are you apply for ? And i just simpy said. "INDUSTRIAL CHEMISTRY". sebabnyer malas nak jawab pilihan yang lain. Tup tap tup tap. Betul-betul dapat course ni. 


Siapa tahu, subjek kimia yang dulunya waktu sekolah aku akan menangis setiap kali buat latihan akhirnya kini menjadi pendampingku.BUT PERHAPS YOU HATE A THING AND IT IS GOOD FOR YOU, AND PERHAPS YOU LOVE A THING,  AND IT IS BAD FOR YOU, AND ALLAH KNOWS, WHILE YOU KNOW NOT.

Although they plan, Allah also plans, And Allah is the best of planners
Surah al-Anfal  : 30 


notakaki :ohh. berjela aku tulis padahal nak ngtaw course apa je. =="



12 comments :

kaki bola said...

em, kisah kau lebih kurang mcm aku, subjk pertama aku benci mse form 4.aku dpt yg tu.apepun tahniah.

Ulya said...

tahniah :)

selamat smbung study degree dlm usia semuda remaja . ecceyyy . uhuks2 !
>.<

All The Best :)

LiYana said...

jeles ngan korang berdua la sahabat ;)

Norain Hana Badarudin said...

tahniah my fren...
jgn lupe kt kwan ko nih taw bile da de kt nilai tu..
kalo aku g nilai dlu aku nk jmp kwn2 aku..

nur iqa said...

waah.. taniah :) degree dah.. doa doa untuk ktorg kat sini jgk ea :)

adibahfaizah said...

kaki bola : thanks :) tahniah untuk kau jugak.

adibahfaizah said...

Ulya : ahakss. Ulya pun muda jugak :)
haha. sama2 lah kita teruskan
perjuangan

adibahfaizah said...

ain : alaaa, dah tak dpt slalu jumpa
kau :(

adibahfaizah said...

iqa : thanks :)insyaallah, masa korang akan tiba jugak :)

Norain Hana Badarudin said...

taw xpeee:)nnt 3 ari aku ade kt nilai..kite jmp salu taw..

eyjalukman said...

Alhamdulillah syukur bila dpt ap yg diinginkan . congrates adibah :) may Allah ease everything :)

Anasyg said...

Tahniah adibah ! jeles disini...anas ta dapat