Sunday, 5 August 2012

Keburukan guna alarm. LOL.

Assalamualaikum  :D

Sekarang tepat 9.15 a.m waktu LONDON . dan waktu Malaysia tepat 4.15 p.m. Tapi bukan waktu yang aku kisahkan. Apa yang aku kisah kan adalah malam ini. Penentuan sama ada pingat emas akan menjadi milik Chong Wei oppa atau Lin Dan . pangggg ! sesuka hati nak ber oppa2 pulak kan. Correction. Datuk Lee Chong Wei :D Tapi dah masuk final kira o.K la kan. Perak dalam tangan. semangat..semangat jugak. terawih jangan lupe. :D
ok.dah abaikan.aku memang fail buat INTRO. berbalik kepada tajuk.


Aku rasa dah dua kali benda ni jadi dekat aku. 


S T R E S S S S S !!!!! (baca ikut gaya Gary oppa). 



Kejadian 1

 Tadi tengahari aku pergi bank nak bank-in kan duit. Hari ni bank tutup . so tadela KAUNTEROPHOBIA.hew hew .Tapi masalah lain pulak yang datang. After dah settle bank-in kan duit tu, tunggulah ayah dekat depan BANK. orang ramai sangat hari ni. i guess hari ni orang sibuk nak bershopping raya. So, ayah tinggalkan aku keseorangan dekat bank sebab tade parking. lepas dah settle, Tunggu punyalah tunggu . .ayah tak sampai-sampai. Kereta banyak giler. Overload aku tengok Bahau ni. Maka, aku pun duk mundar-mandir depan pintu bank tu. 

Tetiba aku dengar bunyi alarm. Bising giler. i thought alarm kereta yang parking dekat depan  aku  yang berbunyi. So, aku buat muka toyee berdiri lagi dekat situ. Tetiba pelik, mana tuan kereta ni. Tutuplah alarm ni ha. sakit pulak telinga kita ni.eh jap! tetiba terfikir, kereta depan ni kereta SAGA yang lama tu. bila pulak kereta ni ada alarm ekk ? ke aku yang kuno sangat. 

Tetiba terasa macam bunyi alarm tu dekatttttttt je dengan aku. Dongak je kepala. erkkk ternampak alarm bank .ohh, rupa-rupanyer si alarm bank tu yang sedang berbunyi.  patutla kuat yang amat. huwaaaa !!!! den ke yang buat dia bunyi. Patutla orang lalu lalang pandang je aku ni. Mana nak letak muka, habis tebal dah.. Punya lah gelabah cepat-cepat terus blah dari situ buat muka tak bersalah. TENSION !

Malu ceq oiiii. dan aku masih tertanya-tanya, aku ke yang buat alarm tu berbunyi .T_T. 


Kejadian 2

Kejadian ni pulak  berlaku masa aku OUTING time FORM 5. Macam biasa lah , pergi pasaraya beli  MAKANAN.Time bayar dekat kaunter OK je. Tapi sampai je part nak keluar pasaraya tu. TET TET TET TET TET. errr, elok je aku melangkah keluar, alarm pasaraya tu pun elok jer berbunyi. Habis sume pak cik, mak cik, adik ,abang, kakak,  dalam pasaraya tu pandang aku dengan kawan2 aku. Mana nak letak muka ni dik oiii, satu pasaraya alarm tu bunyi. Kalau perlahan takpelah. ni bunyi dia aduiyaiii . lemah jantung. 

last-last , pak guard tahan kitorang suruh masuk balik . Lepas tu dia check satu2 barang yang kitorang beli. Eh, ingat kitorang ni mencuri aper. . Rupa-rupanyer cashier tu tak kira aku punyer gula-gula.Kurang hasem betul mamat bangla ni.  Pasal gula2 sebotol, bising satu pasaraya. sadis T_T.

Bila nak keluar balik, pak guard tu ejek aku . TET TET TET TET (buat bunyi alarm ). sabar jelahhhhh T_T

Lepas ni aku nak buang alarm dekat kereta aku. ==". Tanak dah alarm2 ni. 

SEKIAN. 

17 comments :

Mong Ra said...

salam. hehe comel jer.
ingatkan alarm jam, dah habis baca ouh keta rupanya. :)
xper2, pengalaman kan. :)

Azwa Mislan said...

muehehe,funny moments. :) pkirkan crita pasal alarm bangun pagi. ;P

LiYana said...

hewhew,,ingatkan alarm bangun tidow..haha..alarm kat bank usim dulu tu pon penah kena ker/

adibahfaizah said...

@Mong Ra Eh, bukan alarm kereta la. alarm bank tu yang bunyi =="

adibahfaizah said...

@Azwa Mislan Hehe. tajuk macam lari pulak kan .

adibahfaizah said...

@LiYana dekat USIM belom lagi, kalau bunyi gak dah lame aku bakor. HAHA

Norain Hana Badarudin said...

ko g outing ngn sape tem tu??

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

mesty sedihkan orang tengok jew waktoo kat pasaraya... hehehe

adibahfaizah said...

@Norain Hana Badarudin alaaa, tak ingat la plak. hehe

adibahfaizah said...

@Nur Atiqah Mohd Zaki tu lah pasal. jatuh reputasi . hehe

eyjalukman said...

aduyai malunye laa kn sbb alarm tu . saba je la cashir tu bole terlupa. hahaha gary muka kesian je . hehh ;P

cikeyrah said...

pernah mase nak p singapore bunyi alarm kat imegeresen, egtkan ape, rupanya lupe nak letak fone kat kotak tue . .hee

Norain Hana Badarudin said...

haha..alaaa...ingtkn ko ingt..

Kamal Lee said...

haha. gelak gelak aku bace entry hang ni. aku dapat rase kebengangan hang dalam due due kes tu. haha.
stress! bak kata gary. lol

adibahfaizah said...

@eyjalukman haha. pecat je cashier tu :P. ~~ peaceful gary ~~

adibahfaizah said...

@cikeyrah haha. lebih kurang je la cite kite ni kan, malu >_<

adibahfaizah said...

@Kamal Lee macam mana tak bengang. .situasi yg buat sume orng pndng kita =="