Friday, 31 August 2012

Sayang anak tangan-tangankan, sayang blog tinggal-tinggalkan.

Assalamualaikum :D. .

fuh ! fuhhhh ! *kasi tiup habuk sikit. haha. nampak macam blog terbengkalai pun ada dah ni. well, balik kelantan, sume ditinggalkan. fb, blog, twitter dan apa lagi kebenda ntah. Dah balik rumah , bila nak update blog. .msti ter stuck  kt tmpt lain. FB la, Twitter la, zalora la,  ehh ! *intro orang dah lama tak menaip sangat tak menarik*

Bukan niat nak membiarkan blog, cuma nak praktis tak blogging for a week. cewahhh ! eh, seminggu ke? macam lebih je. Yelahhh. .esok dah  kena balik semula ke USIM untuk daftar DEGREE. so, akibatnya le mood not in stable mode . Err adakah ini tanda - tanda bakal homesick? oh no ! anda silap. aku gagah, mana pernah homesick.

Maka,  Hari Jumaat yang diberkati tambah -tambah lagi hari ni  Hari Kemerdekaan , dengan rasminya tamatlah percutian aku selama 4 bulan . sobs sobs. Hoping there will be another long holiday for me. LOL. study baru nak mula, dah nak cuti lagi. Kemalasan apa yang menular ni ? 

Emm, Maybe this will be the last post . maybe laaa. kot aku rajin esok. ada lagi satu post. ewahhh, sempat lagi nak blog2, padahal esok dah nak daftar.Barang pun sana sini lagi. packing tak habis-habis.masuk beg, pastu keluarkan balik. masuk lagi, tukar pulak beg lain. Haish bila nak siap pun tataw. aku paling tak suka packing barang. itu pasal la jadi camni.  

So, Alhamdulillah, esok pagi ..diri ni akan kembali menuntut ilmu di USIM. Berdebar la pulak nak menempuh dunia DEGREE ni, kan. Mungkin sedikit berbeza dengan ASASI.But, i hope i will do the best ! 

Dan esok bermulalah perjalanan hidup  aku sebagai PELAJAR IJAZAH SARJANA MUDA JURUSAN TEKNOLOGI KIMIA INDUSTRI. Siapa sangka yang aku akan sambung pelajaran dalam subjek Kimia. Mana taknyer, sumpah benci sesangat kimia time sekolah. Tapi itu dulu, sekarang dah lain. sekarang, aku akan mula sayang kimia. Please pray for me, ok :) aku harap aku tak over shock belajar kimia yang  lagi advance ni. seramwww dik oii .  .

# thanks a lot to Madam Latipah *who inspired me a lot* untuk sambung in I-chem tech. 

Sebelum cuti panjang hari tu, aku siap buat checklist nak buat apa time cuti.haha.Semangat nak cuti la kata kan. so, adalah yang tercapai dan ada yang tak tercapai. Yang tak tercapai tu, sila tunggu on next long holiday. tah bila ntah lagi. Dan hari ni dengan pilunya aku meng'tick' checklist tuh sebab CUTI DAH HABIS !!! nak sedih ke nak happy pun aku tataw.



Sungguh, perasaan aku  bercampur baur sekarang ni. Mampu ke aku nak survive untuk degree ni pulak kan ? Haish. 

Tapi chill je la, kan. Kalau tadika mula2 masuk nangis2..tapi boleh survive. Sekolah rendah..malas malas pun dapat 5A. Sekolah menengah. yang mood belajar kejap ada, kejap tade ..pun tamat dengan bolehlaa gemilangnya. haha...ape lagi ? ha..asasi yang hectic dekat USIM pun dah settle dengan riang-rianya. so, degree ape ke dehal ? *tade orang nak bagi kata2 semangat, naikkan la semangat sendiri.* ahh. sedih.

So, USIM here i come :D

"Success doesn't come to you?you go to it."Marva Collins 

# 3 hari berturut2,  duk melantak open house jer..mana nak siap packing nyer dik oii..again. malam ni open house lagi. T_T. sok smbng pack.

6 comments :

Norain Hana Badarudin said...

jumpe di sane darling..

Sue PeLik said...

elok2 belaja! jgn nakal2 erk huhuhu

lynndAmya said...

Hai, thanx BW blog sy, wahh nk balik U dah ye, all the best for ur degree okay (n_n)
pasal bantal tu, boleh je klw nk order..klw terasa mcm nak, contact sy tau kat blog sy..TQ (n_n)

Anasyg said...

batuk 34 kali tanpa henti. Apa bersawang nye hai blog tempe ni. Lama beno da anas tunggu tuan empunya blog ni ngupdate- akhirnya !

ok, ni part komen sebenar k.

1. selamat kembali ke USIM. kita dekat tp enggak pernah berjompa !
2. tahniah anda sudah mendegree-kan diri anda di usia muda
3. saya jeles dengan anda
4. saya suka kimia dolu2 tp skang ta minat da kejadah2 tu
5. saya pun tak suka packing barang
6. nah kata2 semangat.

Jyeah ! You'll be DOPE in ur degree years ahead deary.

adibahfaizah said...

@Sue PeLik eh, kita mana nakal. haha

adibahfaizah said...

@lynndAmya thanksss ! nampak cam lawa bntal2 tu...tu yg rse cm nk order. hihi