Thursday, 28 June 2012

I miss my childhood :)

Assalamualaikum semua . .
Now, its 4 o'clock already. and i'm not sleeping yet. Wehaaa. boleh jadi geng dngn burung hantu . Aku punya biological clock dah tingtong sikit. Orang tidur, aku bangun. Nanti orang bangun, aku pulak yang tido. apa nak jadi lah ni. Tu lah sape suruh bagi cuti lama-lama sangat . Muka aku pun boleh jadi putih duk terperap dalam rumah tanpa sinaran mentari.cewaaah. perasan.

Proceed to our story..*eceh duk speaking london memalam. Semalam aku mimpi kawan-kawan sekolah rendah :). Tetiba je mimpi diorang-diorang. Adakah sebab pembawaan jadi ustazah ekk. Ceh ada ke? haha.BTW, seriously I really miss them a lots. If I can turn back time. I want to be a kids once more.Kids that Just playing without any problem.Kalau ada prob pun. eleh kicik punyaaa masalah.kan ? kan? 

Watak utama dalam mimpi semalam si Azfarudin. titew main hujan dengan die..*mimpi menggedik. Orang cakap kalau kita mimpi someone. Orang tu rindu dekat kita. Dia rindu aku ke? haha.. prasan.Lepas tu ada Aizam, Firdaus, Farid, Nuar, Afiq ..eh apsal semua laki plaq ni. Ambui miang tu sampai terbawak2 dalam mimpi :P. Dah lama sangat tak jumpa diorang.Ada yang after UPSR, terus tak jumpa2.sedih.

The best moment ever is during childhood . Seriously :)

Gila kemetot time tadika.Ceh. Bajet sekarang tak kemetot je kan.Tengoklah muka aku. Horror giler. Kecik-kecik dah pandai pakai lipstik merah menyala. Aww. seksi gitu. Cikgu lah ni..Nyampes aku, kecik-kecik suruh pakai make-up .Nak buat persembahan la bagai.. Rosak muka I u knowww..

 

Dulunya aku seorang sasterawan sekolah..berpuisi tak kira masa.Suaraku lantang ibarat Usman Awang menggegarkan awan komulonimbus atas bumbung sekolah yang tak berapa nak tinggi. Malangnya, sekarah dah retired. =='. Usman Awang kata jangan kacau periuk nasi dia. so, aku takleh nak cakap apa.Niatku terpaksa dikuburkan.



lalu aku menyertai Geng Bas Sekolah.3 Boboy 3 Gugirl. Kitorang duk pakat masuk SHOWDOWN 2005.Menari terkinja sana sini. tapi tak menang-menang jugak.


Last-last ibu suruh jaga adik aku yang sorang ni. Seee..kami adik -beradik berkakilebarberdadaseksi  berkaliber & berdedikasi.I ,  the one who wearing maroon vest is a penolong pengawas yang tak berapa nak menolong. My sister is  my orang bawahan. HAHA.gelak evil.

Dah la. sampai di sini saje. Sorila sape yang terbaca post tah pape ni.Aku tengah meroyan tak boleh tidur.Tadi pukul 4. Sekarang pukul 5. Lama ya amat aku taip entri ni. Nak patah dah jari aku.Menatang berukband ni la..sejak -2menjak ni lembab bebenor.Ape kehe nyer tah.=="

p/s : teringat arwah Taufiq, one of my classmate during primary school. *al-Fatihah. Taufiq, kitorang sayang kau sangat-sangat :)



8 comments :

niesasukasuki said...

tetibe rindu zaman dulu =)

LiYana said...

gilaakk seksi bibir kau pakai lipstick merah menyala tu..hhahha

Asksn0w said...

al-fatihah..
alolo comeeynye bibir 2.. haha :'D

Norain Hana Badarudin said...

haha...siyes klaka tgk gmbr hang tem tadika:P

Norain Hana Badarudin said...

haha...siyes klaka tgk gmbr hang tem tadika:P

putryteya said...

cakap pasal childhood teringat pulak zaman tuu . rindu kann ?

comel laaa abidah masa kecik dulu. dapat hadiahh besoo gituu

adibahfaizah said...

HAHA. sume orang nak tegur bibir kita. jelesla tuh :P. haha

haz said...

rindu zaman lama jgk~ >.<